Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Starta klippet för att höra Thorbjörn Ebefors om varför han tror att skidlektionerna blivit så eftertraktade. Foto: Michelle Derblom Jobe/SVT

Rekordtryck på skidskolan i Flottsbro: ”Ny grupp av deltagare”

Uppdaterad
Publicerad

Utomhusaktiviteter fick genomslag under pandemin, vilket tycks hålla i sig. I år har Friluftsfrämjandets skidskola i Huddinge tagit emot rekordmånga ansökningar.

– Kylan och snön i november gjorde nog att folk tänkte tidigt på att det faktiskt går att åka skidor i Stockholm, så det är kul, säger skidskolechef Thorbjörn Ebefors.

Samma höga tryck märks på Friluftsfrämjandes skidskolor på Lidingö och i Sollentuna, berättar Thorbjörn Ebefors. Även i Hammarbybacken har intresset för att ta skidlektioner varit stort inför säsongen, svarar ansvariga när SVT Nyheter Stockholm ställer frågan.

Starta klippet för att höra Thorbjörn Ebefors berätta om trendbrottet bland deltagarna och se skidbacken i Flottsbro ta form.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Nyheter från redaktionen i Flemingsberg

Mer i ämnet