Foto: TT

Renoveringen av Medborgarhuset kan bli 400 miljoner dyrare

Uppdaterad
Publicerad

Nästa sommar är det tänkt att Medborgarhuset på Södermalm ska öppna efter fyra års renoveringar. Kostnaden beräknas kunna bli uppemot 1,1 miljarder kronor, jämfört med den ursprungliga budgeten på 670 miljoner kronor, skriver DN.

Fyra av Stockholms stads stora byggprojekt har sammanlagt kostat minst 2,8 miljarder kronor mer än det var tänkt, skriver DN. Det handlar om Östermalmshallen, Medborgarhuset, Liljevalchs och Stadsbiblioteket.

När det gäller Medborgarhuset var budgeten från början 670 miljoner kronor. Nu ligger den på en miljard och kan stiga med ytterligare 100 miljoner kronor till 1,1 miljard, alltså drygt 400 miljoner mer än ursprungsbudgeten.

– Stockholms stad har haft bristande kostnadskontroll och projektstyrning. Mitt främsta uppdrag är att städa upp, men det är inte så lätt att städa upp i pågående projekt, säger fastighetsborgarrådet Dennis Wedin (M) till tidningen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.