Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
– Senast i går ringde ett av offren mig och frågade ”Kan jag känna mig trygg på Stockholms gator?”, berättar reportern Jimmy Kirvesmäki som tidigare gjort SVT-dokumentären Nytorgsmannen. Foto: Polisen och SVT

Reportern bakom dokumentären om Nytorgsmannen: ”Många av hans offer är rädda”

Uppdaterad
Publicerad

Den 10 mars släpptes Nytorgsmannen från anstalten Salberga. Nu ska han avtjäna resterande tid av sitt straff med fotboja.

– Jag har fortfarande tät kontakt med många av hans offer och de ser det här som väldigt skrämmande, säger SVT:s reporter Jimmy Kirvesmäki som ligger bakom Dokument inifråns dokumentär Nytorgsmannen som släpptes 2022.

Den 4 november 2021 dömdes Nytorgsmannen till fem års fängelse för en rad sexualbrott och året därpå fastställde Svea hovrätten domen. Nu har han blivit villkorligt frigiven.

– Det är ju i regel så det ser ut, man släpps efter att man avtjänat två tredjedelar av straffet men det innebär inte att han har full rörelsefrihet nu när han kommit ut, säger SVT Nyheter Stockholms reporter Jimmy Kirvesmäki.

Nytorgsmannen

”Klart att de känner en rädsla”

I dokumentären Nytorgsmannen träffade han många av Nytorgsmannens offer och han har hållit kontakt med många av de sedan dess.

– Det är ju inte länge sedan det här fallet var på alla löpsedlar och det är klart att offren känner en rädsla för att den här mannen är på fri fot. Han har ju förändrat deras liv för alltid och de kände väl inte riktigt att straffet han fick var tillräckligt långt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Nytorgsmannen

Mer i ämnet