Resenären Nilofar Zarrinmanesh hoppas att hon inte ska påverkas nämnvärt när SL drar ned på bussavgångarna. Foto: SVT/Ibraheem Alsalman

Resenärer drabbas när SL ställer in bussturer: ”Det är jobbigt”

Publicerad

SL kommer från och med måndag att ställa in vissa bussturer på grund av personalbrist till följd av coronasmittan. Då drabbas de resenärer som åker buss varje dag.

Coronaviruset sprider sig runt om i världen och Stockholm är hårt drabbat. Därför agerar SL och kommer från och med måndag att ställa in vissa bussturer i länet på grund av personalbrist som råder till följd av coronasmittan. SVT har pratat med resenärer som drabbas när bussarna ställs in.

– Det är väldigt jobbigt och tråkigt. Jag brukar kunna ta mig till olika ställen med buss och nu kommer det bli svårare. Nu kommer jag behöva gå mer, säger 15-åriga Ruby-Lou Blade.

Hör mer i spelaren ovan. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.