Foto: SVT

Rinkebybor längtar efter polishuset

Uppdaterad
Publicerad

Om två år kommer boende i Rinkeby få en polisstation, något som många har sett fram emot.

– Alla tycker att det är bra med en polisstation i Rinkeby. Det finns ingenting här, säger Aqila Sahraoi, boende i området.

Ett serviceboende i Rinkeby kommer att byggas om till ett polishus, som enligt polisledningen ska stå klart 2019. På grund av att flera stora byggbolag inte vågat bygga i området har byggplanerna försenats flera gånger, enligt tidigare källor.

LÄS MER: Källor till SVT: Ingen vill bygga ny polisstation i Rinkeby

Polishuset i Rinkeby

Nu har byggbolaget NCC tackat ja.

– Eftersom att vi finns i Rinkeby och bedriver arbeten där av en helt karaktär, renoverar kök och så. Men vi tycker att vi lärt känna området och är intresserade av att fortsätta vara en aktör inom området, säger Henrik Landelius, Sverigechef , NCC Building.

Bygget startar i höst

NCC som är det enda bolag som la anbud, kommer till hösten att planera bygget tillsammans med polisen och Fastighetsägaren Familjebostäder. Planen är att starta bygget om några månader.

LÄS MER: Kontraktet klart för polishuset i Rinkeby

– Det är jättebra med polisen här, då finns det inga problem, jag lovar, säger Shivan Adulrahman, frukthandlare på Rinkeby torg.

Shivan Adulrahman

Bygget kommer att vara säkerhetsklassat och drygt 200 poliser och civilanställda kommer att kunna jobba i huset.

– Det är bara ungdomar här och det finns de som begår brott . Jag kan inte gå ut själv på kvällarna, man blir absolut rädd säger Aqila Sahraoi, boende i Rinkeby.

Aqila Sahraoi

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Polishuset i Rinkeby

Mer i ämnet