Foto: Mikael Ström Foto: Mikael Ström

Rödingarna rullar trots överklagat bygglov

Uppdaterad
Publicerad

Enligt bilder och samtal som kommit in till ABC så har den omstridda flytten av Rödingarna påbörjats under torsdagen, trots att bygglovet som beviljades igår är överklagat.

Som vi kunde berätta på onsdagen är flytten av de så kallade Rödingarna omstridd, och bygglovet som beviljades överklagades av Hyresgästföreningen. Och nu på torsdagen verkar flytten ha påbörjats, trots att det är överklagat.

Så här står det i Solna stads stadsbyggnadsförvaltnings handlingar, ett Delegationsbeslut från 20/5 2014 ”Beslut: Byggnadsarbetet får påbörjas, i enlighet med 10 kap 3 § plan- och bygglagen (2010:900), PBL. Byggherren bör dock försäkra sig om att bygglovet inte är överklagat innan byggnadsåtgärder påbörjas.”

”Rödingarna”

Martin Eliasson (S) är besviken över hur processen gått till.

– Det känns sorgligt. Och jag är ledsen över hur Solna som stad har hanterat det här. Man har valt att inte följa demokratiska spelregler. Definitivt har man tänjt på dem, och jag skulle säga att man inte har följt dem. De försöker få sin vilja fram till vilket pris som helst.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

”Rödingarna”

Mer i ämnet