Foto: TT

S om skip stop-tågen: ”Ett fiasko”

Publicerad

Många pendlare är missnöjda med de nya skip stop-tågen, som hoppar över vissa pendelstationer för att korta ner restiden. Nu kräver Socialdemokraterna att den borgerliga majoriteten tänker om och utökar turtätheten.

Många pendeltågsresenärer vittnar om en klar försämring efter att de så kallade skip stop-tågen införts. Skip stop-tågen passerar förbi stationerna halvfulla, medan de tåg som stannar vid samtliga stationer är proppfulla.

Inte blev det bättre av att pendeltågen i början av veckan drabbades av bland annat växelfel, vilket ledde till att många resenärer som skulle åka med de ordinarie pendeltågen som stannar vid samtliga stationer fick vänta i mer än en halvtimme på tågen.

”Ett fiasko”

Nu skriver oppositionslandstingsrådet Erika Ullberg (S) och flera socialdemokratiska kommunalråd ett öppet brev till trafiklandstingsrådet Kristoffer Tamsons (M).

”För oss socialdemokrater är försöket med skip stop ett fiasko. Istället för att införa fler tåg har vi fått lika många tåg men med färre stopp. Tillsammans med era misslyckade inköp av nya tåg och dåliga byte av operatör blir det en cocktail av svek, misslyckande och blåögdhet.”

”Gör om och gör rätt”

Socialdemokraterna menar att tanken med skip stop var god – att det skulle bli fler tåg och att restiderna för de som bor längst bort skulle bli kortare. Men när det sedan visade sig att det inte gick att köra så många tåg på Citybanan som var tänkt borde man tänka om, menar de socialdemokratiska politikerna.

”Vi socialdemokrater tycker att det är dags att tänka om. När resultatet är så långt ifrån den ursprungliga tanken måste man kunna erkänna att det blivit fel och göra allt man kan för att komma upp på banan igen. Den socialdemokratiska oppositionen i landstinget kan inte göra mer än att ställa krav på din styrande allians: gör om och gör rätt!”, skriver Erika Ullberg (S) i brevet till Kristoffer Tamsons (M).

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer