Aida Hadzialic (S), oppositionsregionråd, vill att Kry inte ska få öppna fler vårdcentraler förrän företaget förtydligat reglerna för listning av patienter via appen. Foto: SVT

S: ”Riskerar massnedläggningar av vårdcentraler i regionen”

Uppdaterad
Publicerad

Vårdföretaget Kry fortsätter sin expansion i Sverige och förväntas under onsdagen få godkänt för att öppna sin tredje fysiska vårdcentral i Stockholm. Den nya etableringen ska ske i Nacka. Kry som till största del ger vård via nätet har fått kritik för att patienter som använder deras app ska ha lurats att lista sig hos Krys vårdcentraler – något Kry själva dementerar.

Oppositionen i regionen vill att dagens beslut dras tillbaka till dess att man förbättrat reglerna för listning av patienter.

– Vi välkomnar möjligheterna med den digitala vården men vi kan inte ha ett läge där vi nu riskerar massnedläggningar av vårdcentraler på grund av att listningen inte fungerar, säger Aida Hadzialic (S), oppositionsregionråd, när hon debatterade Kry med sjukvårdslandstingsrådet Anna Starbrink (L) i SVT:s Morgonstudion

– Samma regler gäller för alla vårdcentraler, både för de vi haft under lång tid och de nya, säger Anna Starbrink (L).

Se delar av debatten i videoklippet ovan.

Har du tips eller erfarenhet av att använda nätläkarna? Svara gärna på våra frågor genom att klicka här.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.