”Spelade bara någon gång förra året” – hör spelarna berätta om hur det känns att få spela match igen. Foto: Nada Razoqo/SVT

Sankt Erikscupen har startat – med restriktioner

Uppdaterad
Publicerad

Under lördagen startade Sankt Erikscupen. 2 400 matcher ska spelas per helg med en rad restriktioner. SVT var på plats vid Hjortshagens IP och fick höra spelarnas reaktioner på att få spela match igen.

Den 28 april beslutade Folkhälsomyndigheten att öppna upp för enstaka matcher och tävlingar för barn och unga födda 2002 eller senare. Det innebär att Sankt Erikscupen får genomföras även i år. Men till skillnad från förra året får varje spelare endast spela en match per vecka.

När SVT var på plats vid Hjorthagens IP är det enstaka föräldrar på plats, trots att klubbarna har uppmanat att man inte ska vänta vid planen.

– Vi förstår att man vill se när sina barn när de spelar, men det ska inte vara några föräldrar på plats alls, annars riskerar vi att det inte blir några matcher överhuvudtaget, säger Gittan Ahonen Gunnarzon, kommunikationschef på Stockholms fotbollförbund.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.