Så åker bröllopskortegen

Publicerad

Nu är det klart vilken väg kronprinsessan Victoria och Daniel Westlings kortege kommer att ta efter bröllopet den 19 juni.

Enligt uppgifter till ABC kommer brudparet att åka kortege i centrala Stockholm i drygt en timme.

Land och vatten
Färden startar direkt efter bröllopet i Storkyrkan i Gamla stan. Från kyrkan går färden sedan vidare över Norrbro till Norrmalm via Hamngatan, Sveavägen och vidare ner mot Kungsgatan. Sträckan svänger sedan av vid Birger Jarlsgatan och fortsätter Strandvägen ut mot Djurgården.

På Djurgården fortsätter kortegen med båt och åker runt Skeppsholmen för att sedan återkomma till Gamla stan och Kungliga slottet där bröllopsmiddagen väntar.

5.000 militärer
Nära 5.000 militärer kommer att kanta kortegevägen. Dessutom ska ett tusental från frivilligrörelsen och civila organisationer hjälpa till.

Femton musikkårer ska spela längs vägen, och på Norrbro ska det finnas en fanborg med 135 officerare.

Hovet vill inte kommentera
Enligt ABC:s källor kommer kronprinsessan Victoria och Daniel Westling att åka kortege i drygt en timme. Men, på hovets presstjänst vill man inte kommentera de nya uppgifterna.

-Vi går ut inte ut med någon information om kortegen i nuläget och jag vet inte om vi kommer att göra det heller, säger hovets informationsassistent Birgit Käld till ABC.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer