Jasmine Kara är en av de artister som har skickat in en videohälsning till årets Prideparad, ta del av fler hälsningar i videon. Foto: Privat

Så blir den digitala Prideparaden

Uppdaterad
Publicerad

Den 31 juli klockan 12.00 går startskottet för Prideparaden, som i år är ett helt digitalt evenemang. SVT kan ge en försmak av vad som möter publiken.

Den färgsprakande upptakten till Stockholms pridevecka lockar vanligtvis en stor publik till stadens gator. Men på grund av rådande coronarestriktioner är årets parad digital och delas via länk i sociala medier och på Stockholm Prides hemsida.

Kronprinsessan inleder

Robert Fuchs och Petrina Solange leder sändningen som startar klockan 12.00. Efter inledningstal av Kronprinsessan Victoria drar paraden igång. Direktsänt material blandas med videohälsningar från artister och prideikoner som Carola och Babsan.

– Alla som vill har kunnat skicka in filmklipp i förväg för att visa sitt stöd och anledningen till att vi manifesterar. Men det kommer också gå att under eventet tagga sig i sociala medier och delta lajv, säger Vix Herjeryd, ordförande för Stockholm Pride.

SVT Stockholm har fått ta del av några av de videohälsningar som sänds under paraden, se mer i videon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.