Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör verksamhetschefen Louise Klevbo svara på tre frågor om protesutbytet med Ukraina. Foto: SVT

Så går protesutbytet med Ukraina till

Publicerad

Ukrainska ortopedingenjörer, fysioterapeuter och arbetsterapeuter är i Stockholm för att träffa svenska kollegor. Allt för att kunna ta med sig mer kunskaper kring armproteser och armamputationer tillbaka till Ukraina.

Det är full fart i lokalerna på det ortopedtekniska centret i Solna, inte minst runt bordet med proteser. Frågor och svar flyger genom luften på ukrainska, engelska och svenska.

– Vi har ett kompetensutbyte mellan vårt specialiserade team och den ukrainska personalen. Det har verkligen varit ett utbyte av erfarenhet och kunskap, säger verksamhetschefen Louise Klevbo.

När den ukrainska personalen kommer tillbaka till Ukraina är tanken att den ska sprida de nya kunskaperna de fått från besöket här.

– Dels genom att hjälpa patienter i Ukraina, där behovet är jättestort, men även genom att lära upp kollegor inom det här området, säger Louise Klevbo.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.