Hotellägaren Andil Dahl ser positivt på de lättade restriktionerna, men tycker inte att det är tillräckligt för att återgå till det normala. Foto: Nada Razooq/SVT

Unikt koncept räddade hotellet – ”Nu kan vi ha livemusik igen”

Uppdaterad
Publicerad

I dag förlängs öppettider för restauranger och barer till 22.30. För Andil Dahl som driver ett hotell på Södermalm innebär detta att han för stunden kan andas ut – men konceptet som räddade verksamheten igenom pandemin blir kvar.

– Det är både de extra två timmarna, och att det får vara 50 personer inomhus, som gör skillnad för oss. Nu kan vi bjuda på livemusik igen, säger Andil Dahl, hotellägare.  

Nytt koncept under pandemin

I höstas besökte SVT Nyheter hotellet, då de hade hittat ett nytt koncept under pandemin. Gästerna kunde nämligen hyra rum och middag ihop. Enligt hotellägaren Andil Dahl har det varit räddningen under vintern.

– Vi fick ställa om hela vår verksamhet, men det har varit riktigt lyckat. Vi vill fortsätta med konceptet i framtiden, säger han.

Hör hotellägaren berätta om hur de lättade restriktionerna påverkar verksamheten.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.