Foto: Skärmdump sll.se

Så här kan man hjälpa till

Uppdaterad
Publicerad

Sjukvården är mycket tungt belastad just och regionen uppmanar alla som kan och vill att hjälpa till. Så här hittar man var man anmäler sitt intresse.

I en presskonferens under fredagen sade både finansregionrådet Irene Svenonius (M) och hälso- och sjukvårdsdirektören för region Stockholm att de tar emot all hjälp de kan få. Därför har de nu skapat direktvägar som både intresserade privatpersoner, företag och organisationer kan använda sig av.

Man anmäler sitt intresse på region Stockholms hemsida, www.sll.se. Under rubriken ”Mer information om coronaviruset” hittar man länkar för både de som kan erbjuda utrustning och de som har kompetenser.

De som vill hoppa in och jobba i vården ska fylla i ett formulär medan alternativa leverantörer som kan erbjuda vården skyddsutrustning ska mejla till en särskild adress, extraordinary.events.sllit@sll.se.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Corona i Stockholm

Mer i ämnet