Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”A serious accident has taken place” – se och hör hur nyhetskanaler runtom i världen rapporterar om Gröna Lund. Foto: The Sun/Sky News

Så rapporterar världen om olyckan på Gröna Lund

Uppdaterad
Publicerad

Dödsolyckan på Gröna Lund i Stockholm har väckt uppmärksamhet över hela världen. Bland annat har stora internationella medier som BBC, CBS, Al Jazeera och The Sun rapporterat om händelsen.

”Theme park horror” och ”Riders plunged from derailed roller coaster in Sweden” – så löd rubrikerna när brittiska The Sun och amerikanska CBS News kablade ut nyheten om olyckan på söndagseftermiddagen.

Men även nyhetskanaler i länder så långt bort som Malaysia, Indien, Kina, Nya Zeeland och Australien berättade om den urspårade berg- och dalbanan för sin publik.

Flera citerar Sveriges kulturminister Parisa Liljestrand, Gröna Lunds vd Jan Eriksson och SVT:s reporter Jenny Lagerstedt som var en av de första att rapportera på plats.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Jetline spårade ur – olycka på Gröna Lund

Mer i ämnet