Huddinges styrande koalition: Christian Ottosson (C), Ingalill Söderberg (DP), Karl Henriksson (KD), Lars Björkman (HP), Daniel Dronjak (M). På affisch: Malin Danielsson (L) Foto: Privat

Koalitionen fortsätter styra Huddinge

Uppdaterad
Publicerad

Efter några veckors förhandlingar står det nu klart att koalitionen som styrt Huddinge den senaste mandatperioden är överens om att fortsätta styra kommunen.

Koalitionen består av Moderaterna, Liberalerna, Centerpartiet, Drevvikenpartiet, Kristdemokraterna och Huddingepartiet. Tillsammans fick partierna 48 procent av rösterna mot det rödgröna blocket på 39,5 procent. Enligt Daniel Dronjak (M), kommunstyrelsens ordförande i Huddinge, är det mest naturliga att söka samarbete i samma koalition som tidigare.

– Vi har samsyn i många frågor och har fått en stark ställning politiskt med ökat stöd. Vi anser att vi har genomfört en framgångsrik politik i Huddinge de senaste fyra åren, säger Daniel Dronjak (M).

Vill ha fler privata aktörer inom skolan

Partierna i koalitionen har kommit överens om hur de ska fördela uppdragen och hur de ska samarbeta den kommande mandatperioden. Däremot är inte den politiska inriktningen helt klar. Daniel Dronjak uppger några exempel på vilka frågor som är viktiga framöver:

– Vi behöver öppna upp Huddinge för fler privata aktörer inom förskola och skola. Men vi tittar även på infrastrukturen och hur nya arbeten ska växa fram. Vi vill också förbättra Huddinges företagsklimat och vi fortsätter diskutera fram andra förbättringsområden, säger Daniel Dronjak (M).

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.