Foto: Fredrik Sandberg/ TT

Så stökig var nyårsnatten i Stockholm

Uppdaterad
Publicerad

Polisen hade mycket att göra under nyårsnatten. Misshandel, fylla och raketer som sköts på ett farligt sätt var några av de larm som in.

Stök och nyårsraketer som riktats åt fel håll inledde det nya året. Polisen i Stockholms län fick timmarna före och efter tolvslaget ett 40-tal samtal om fyrverkerier, bland annat sköts raketer inomhus vid Bagarmossens tunnelbanestation.

I Husby omhändertogs två personer efter att poliser beskjutits med nyårsraketer och i Upplands Väsby började en mindre brand i bottenvåningen på ett hus, enligt räddningstjänsten orsakad av en fyrverkeripjäs. I Hökarängen brännskadades en man i en lägenhet och fick föras till sjukhus. Mannen kan misstänkas för allmänfarlig vårdslöshet.

– Det är som man kan förvänta sig ett nyår. Det har varit mycket att göra. Vi har fått larmsamtal om bråk och raketer, men inget allvarligare, säger Towe Hägg presstalesperson vid polisen.

Misshandel, misstänkt våldtäkt och slagsmål

En anmälan om en misstänkt våldtäkt utomhus i närheten av Kungsträdgården togs upp av polisen. Brottsoffret fördes till sjukhus och ingen gärningsperson är gripen.

Polisen ingrep också efter larm om att en man ska ha misshandlat två brottsoffer i samband med en fest på Södermalm. Mannen omhändertogs på grund av berusning och hans fem-åriga dottern som var med kördes till socialjouren. 

Runt tolvslaget utbröt slagsmål i en villa i Djursholm dit objudna gäster kommit. En person skadades efter att ha fått en blomkruka i huvudet och fick föras till sjukhus.

Väntad nyårsnatt

Under årets första sex timmar registrerade polisens ledningscentral 555 inrapporterade händelser. Det är en liten ökning från förra året då 515 händelser rapporterades. Enligt polisen skiljde sig inte årets larm från tidigare år.

– Årets nyårsnatt var lika stökig som det brukar vara. Men vi hade fler poliser ute i tjänst i år vilket gjort att vi kunde vara på flera platser, säger Tove Hägg presstalesperson vid polisen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.