Foto: Stockholms läns landsting.

Säger upp sig från alla uppdrag

Uppdaterad
Publicerad

Nu avsäger sig moderaternas Delmon Haffo alla sin politiska uppdrag. – Han berättade för mig att han avser att med omedelbar verkan säga upp sig från alla sina politiska uppdrag, säger Moderaternas chefombudsman.

Efter att först ha fått sparken för att ha kallat socialförsäkringsminister Annika Strandhäll (S) för hora, så säger nu politikern Delmon Haffo också upp sig från samtliga uppdrag. 

– Jag har pratat med Delmon idag och han inser allvaret i det som har hänt och han berättade för mig att han avser att med omedelbar verkan säga upp sig från alla sina politiska uppdrag, säger Moderaternas chefombudsman i Stockholmsregionen Oskar Öholm till SVT.

”Chockerande och oacceptabelt”

Enligt Oskar Öholm så inser Delmon att det här är en mycket allvarlig situation och att han har tappat sitt förtroende, och Delmon Haffo har flera förtroendeuppdrag.

Han sitter i kommunstyrelsen i Salems kommun, som ledamot i Stockholms landstingsfullmäktige och förste vice ordförande i MUF Stockholm. Fram tills nu har han arbetat som digital kommunikatör på Moderaternas partikansli och bland annat utbildat moderata politiker runt om i landet i hur man använder sociala medier.

– Det är både chockerande och oacceptabelt det man hör i den här videon. Vi tar självklart avstånd och ser väldigt allvarligt på det som har hänt, avslutar Oskar Öholm.

Allvarliga konsekvenser

Men på frågan om hur framtidens arbete gällande uppföranderegler inom partiet ska se ut svarar han inte på, Oskar Öholm menar händelsen är ovanligt.

– Alla som är förtroendevalda och arbetar för Moderaterna har ett ansvar att bete sig på ett bra sätt och vara ett föredöme. Jag har aldrig hört någon uttrycka sig på det här sättet och det är därför det får så stora konsekvenser på en gång, säger han.

Har ni brustit och inte varit tillräckligt tydliga i vad som gäller?

– Vi pratar alltid om vikten att bete sig på ett bra sätt både, när man arbetar för Moderaterna och när man är förtroendevald. Därför får det allvarliga konsekvenser när man bryter mot uppföranderegler.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

M-politiker kallade Strandhäll hora

Mer i ämnet