Sålde knark i grillkiosk – HD prövar domen

Uppdaterad
Publicerad

En 32-årig man som förvarat och sålt kokain i en grillkiosk på Järvafältet utanför Stockholm ska få sin fängelsedom prövad av Högsta domstolen.

Mannen dömdes i tingsrätten till sju års fängelse för synnerligen grovt narkotikabrott. Hovrätten sänkte dock straffet till fem år och fyra månader och ändrade brottsrubriceringen till grovt narkotikabrott, skriver Dagens juridik.

Enligt polisutredningen ska 32-åringen ha hanterat drygt ett kilo kokain och 700 gram cannabis, varav delar av narkotikan såldes vidare till andra narkotikaförsäljare. Polisen hittade också 386. 000 kronor i kontanter. Mannen har dessutom köpt in krypterade mobiltelefoner för 56. 000 kronor till verksamheten.

Enligt Riksåklagaren är det viktigt att Högsta domstolen prövar gränsdragningen mellan grovt och synnerligen grovt narkotikabrott.

LÄS MER: Filmen som avslöjar knarkhandeln på gatuköket

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.