Foto: SVT

Satsning på utbildning av nyanlända

Publicerad

Stockholms stad har beslutat att lägga ytterligare 22 miljoner kronor på utbildningsplatser, där nyanlända kan gå en yrkesutbildning samtidigt som de studerar Svenska för invandrare (SFI).

– Våra nya stockholmare ska rustas för att jobba och ha en egen försörjning, säger Mirja Räihä (S), borgarråd med ansvar för arbetsmarknadsfrågor.

Det är arbetsmarknadsnämnden i Stockholms stad som har beslutat att lägga ytterligare 22 miljoner kronor på insatser som ska leda till att nyanlända snabbare kommer ut på arbetsmarknaden.

Yrkesutbildning kombineras med svenskundervisning

Fler kommer att kunna gå en yrkesutbildning samtidigt som de studerar Svenska för invandrare (SFI). Bland annat handlar det om att utbilda fler undersköterskor, som det råder brist på.

- Med de här åtgärderna tar vi krafttag för att skapa snabbast möjliga vägar till jobb och etablering för nyanlända i Stockholm, säger Mirja Räihä (S).

Fokus på nyanlända kvinnor

Staden kommer också att satsa på uppsökande verksamhet mot nyanlända kvinnor – en grupp som kan ha extra svårt att komma in på arbetsmarknaden.

Insatserna matchas mot de rekryteringsbehov som finns i staden.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.