Martin Olsson och hans vänner hjälper rådjuret upp från den hala isen. Foto: Martin Olsson

Se skridskoåkarna rädda Bambi på hal is

Uppdaterad
Publicerad

Under måndagen var Martin Olsson och några vänner ute och åkte skridskor utanför Vettershaga i Roslagen. Då fick de syn på ett rådjur som inte kunde ta sig upp på den hala isen.

Denna text är från januari 2018 och har uppmärksammats på nytt.

– Vi tänkte att vi måste rädda rådjuret från en plågsam död. Det fanns havsörnar och massvis med kråkor där, och de brukar gå på rådjuren och börja med att äta upp ögonen, säger Martin Olsson som berättar att de såg rådjuret på håll.

– Vi såg att det var något mörkt som dansade runt på isen som inte kom någon vart. Vi väntade ett tag för att se om det kunda ta sig därifrån, men det kunde det inte. Så trots att det var tunna isar så åkte vi bort och gav rådjuret en hjälpande hand och puttade på det så det kunde ta sig i land.

Hur kändes det när ni fick upp den på land?

– Den var livrädd och förstod inte vad vi höll på med. Men efteråt, när den tagit sig upp, kändes det skönt att vi räddat rådjuret, jag tror inte det hade tagit sig upp själv, säger Martin Olsson.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer