Kafé Klara blir sexscen

Allt som sägs på scenen på Kafé Klara är sant, iallafall enligt dramatikern Amanda Glans som just nu sätter upp ”Stockholm Lust” på stadsteatern – där allt handlar om sex.

-Jag träffar andra, köper sex och porrsurfar. Det känns som om mitt liv är falskt, säger mannen som utåt sett har han lyckats med det mesta. Han har en bra karriär, fint boende och två barn men också en hemlighet. Han klarar inte av att leva i tvåsamhet.

”Stockholms lust”

Stadsteaterns Kafé Klara sätter nu upp föreställningen ”Stockholm Lust”. Det är dramatikern Amanda Glans timlånga anonyma intervjuer som har resulterat i en dokumentär föreställning. En föreställning som handlar om lust som spränger gränser och om allt det där vi inte berättar för andra.

– Jag har fått ett sådant förtroende. Många har sagt att de inte har berättat om de här sakerna för någon, men anonymiteten gör att de vill dela med sig säger, Amanda Glans.

– Stockholmarna har ett behov av att prata om sex.

Lust som spränger gränser

På scenen möter vi olika karaktärer som är ute på dejtingappen Tinder. Men vi får också träffa tjejen i moskén, kvinnan från Livets Ord och den utåt sett perfekta tvåbarnsfamiljen -  alla finns i verkligheten men vilka de är är topphemligt.

Skådespelaren Kajsa Ernst berättar att det var fnittrigt första gången de gick igenom manuset.

– Det var lite genant. Man får verkligen kliva in i en annan människas liv, nu finns det ingenting som kan genera mig inom det här området, skrattar hon.

Men om verklighetens rollkaraktärer dyker upp på premiären får vi inte reda på, men enligt Amanda Glans så kommer de att se förställningen någon gång.

– Jag vet att de kommer, men ingen kommer att veta vilka de är.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer