Bilden är från polisens beslag som skedde i en söderort strax utanför innerstan. Foto: Polisen

Sex personer åtalas i stor knarkhärva i södra Stockholm

Uppdaterad
Publicerad

Sex personer åtalades i dag, fyra av dem för att vara inblandade i synnerligen grova narkotikabrott i södra Stockholm. Bland annat beslagtog polisen 125 kilo kokain och 15 kilo metamfetamin.

– Det här är ett av de största beslagen som gjorts av kokain och metamfetamin i Sverige, säger kammaråklagare Ewa Korpi i ett pressmeddelande.

Enligt åtalet är det ett organiserat nätverk som handlat med narkotika som i försäljningsledet haft ett marknadsvärde på flera hundra miljoner kronor.

I en lätt lastbil som användes av en av de åtalade hittades narkotika gömd i ett specialbyggt lönnutrymme. Utöver kokainet och metamfetaminet har polisen beslagtagit 33 500 ecstasytabletter.

Polisen har även tagit stora summor kontanter i beslag.

– Vid gripandet av en av de tilltalade återfanns i hyrbilen som han körde bland annat 350 000 kronor i kontanter som jag menar kommer från narkotikaförsäljningen, säger Ewa Korpi.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.