Polisen på plats i Norvik hamn i Nynäshamn under torsdagen efter uppgifter om att ett stort kokainbeslag gjorts i hamnen. Foto: William Kvist/SVT

Knarkbeslag på 1,4 ton i Nynäshamn – sex personer begärs häktade

Uppdaterad
Publicerad

Polisen kunde göra ett stort knarkbeslag i Norvik hamn under torsdagen och flera personer kunde gripas i anslutning till brottsplatsen.

Totalt åtta personer anhölls under torsdagen misstänkta för synnerligen grovt narkotikabrott.

Åklagare Andreas Nyberg har begärt sex män häktade under lördagen, fyra i 20-årsåldern och två under arton. En person är fortsatt anhållen och en kvinna har släppts på fri fot.

– Misstankarna mot henne kvarstår dock, säger Andreas Nyberg.

Enligt SVT:s källor rör det sig om ett beslag på 1,4 ton narkotika. Hur mycket eller vilken typ av narkotika det kan röra sig om vill Andreas Nyberg inte säga något om.

– Det är för tidigt att säga något om tillslaget, det kan skada utredningen och vi måste ha koll på vad det är för något. Men vi misstänker att det är narkotika som motsvarar synnerligen grovt narkotika brott, säger Andreas Nyberg.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Polisen på plats i Norvik hamn i Nynäshamn under torsdagen efter uppgifter om att ett stort kokainbeslag gjorts i hamnen. Foto: William Kvist/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.