Hör filmlabbets ägare berätta för SVT Stockholms reporter hur de upptäckte det läckande silvret. Foto: Frida Claesson/SVT

Silvermysteriet löst – läckande silvret kom från filmlab

Uppdaterad
Publicerad

Mysteriet med det läckande silvret är löst – det kom från ett filmlab i Vasastan som förvarat återvunnet silver i garaget.

Under våren och sommaren upptäckte Stockholm vatten och avfall att det helt plötsligt kom in dubbelt så mycket silver till reningsverket i Henriksdal. Man lyckades spåra silvret till någonstans kring S:t Eriksplan, men närmare än så kom man inte.

Men i helgen kom lösningen på mysteriet, vilket tidningen Mitti först rapporterade. Ett filmlab på Torsgatan insåg att det var från deras garage som silvret läckte.

Nu ska företaget och Stockholm vatten träffas för att gå igenom vad som hänt och säkerställa att det inte kan hända igen.

Stockholm vatten och avfall har tidigare uppgett att det kostat företaget en halv miljon kronor i veckan att hantera det extra silvret.

I videon hör ni ägaren till fotoföretaget förklara vad som gått snett.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.