Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör SVT:s reporter om rättegången i klippet. Foto: Zsolt Czinkoczky/SVT

Sista rättegångsdagen: ”Adrianas anhöriga hade väntat sig se mer skuld eller ånger”

Uppdaterad
Publicerad

Under onsdagen inleds den sista dagen i rättegången om mordet på Adriana. SVT är på plats i Attunda tingsrätt.

Tre män i 25-30-årsåldern står åtalade misstänkta för mord, försök till mord samt förberedelse till mord. Alla tre åtalade nekar till att ha någon inblandning.

Rättegången har pågått sedan oktober och det är totalt nio åtalspunkter som har tagits upp, bland annat grov misshandel och flera fall av försök till mord och mord. En stor del av bevisningen består av meddelanden från krypterade chattar, olika mastuppkopplingar och vapenanalyser.

Mordet på 12-åriga Adriana

Yrkar på livstids fängelse

De åtalade har lämnat en egen redogörelse för sin inställning och vad de gjorde den aktuella natten men de har inte velat svara på några frågor i någon större utsträckning. Åklagaren har yrkat på livstids fängelse för de mordåtalade medan försvaret vill att åtalet ska ogillas.

Rättens ordförande avslutade med att säga att han vanligtvis inte gör så, men han vill säga tack för att alla betett sig anständigt i en så tragisk historia.

Senast på fredag meddelas datum för när domen kommer.

Hör SVT:s reporter på plats i Attunda tingsrätt.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se vad som hände när 12-åriga Adriana mördades. Foto: SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Mordet på 12-åriga Adriana

Mer i ämnet