Situation Sthlm blir världens första kontantlösa gatutidning

Uppdaterad
Publicerad

Att människor inte alltid har kontanter på sig är en tuff verklighet för Situation Sthlm:s försäljare. För att motverka en missad affär för och öka tillgängligheten tas nu ytterligare ett steg för att underlätta för läsarna: mobilappen Swish.

Med Swish kan man med hjälp av sin mobiltelefon skicka pengar till ett bankkonto genom att ange mottagarens mobilnummer.

Situation Sthlm blir enligt Situations Sthlms:s VD den första gatutidningen i världen som erbjuder tidningsköpare kontantlösa alternativ.

– Försäljarna har under många år uppmärksammat oss på att allt fler köpare av tidningen saknar kontanter. Att nu erbjuda läsarna att kunna köpa tidningen med Swish är ännu ett steg för att göra det så enkelt som möjligt att köpa tidningen. Och framförallt ökar det möjligheten för våra försäljare att sälja tidningen. Sedan 2007 har man kunnat köpa tidningen via telefonen med sms, sedan 2013 med kort. Nu tar vi det ett steg vidare med Swish, säger Situation Sthlm:s vd Pia Stolt i ett pressmeddelande.

Att köpa Situation Sthlm med Swish kostar lika mycket som den kostar kontant och försäljarens förtjänst är densamma.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.