Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
”Vår personal är hemma och är sjuka och kan inte jobba” Foto: SVT

Tågproblemen fortsätter – anledningen: ”Sjuk personal”

Uppdaterad
Publicerad

Först var det ett nytt IT-system, ett planeringsverktyg, som ställde till det. Det påverkar fortfarande men nu är det smittläget bland personalen som är främsta problemet enligt SJ.

– Vår personal är hemma och är sjuka och kan inte jobba, säger Jan Kyrk, affärschef på SJ

Ända sedan i november har det varit tågkris för SJ efter att man bytte planeringsverktyg. Det ledde till stora problem för personalen och hundratals inställda tåg, bland annat i Mälardalen. Och det blir fortsatt reducerad tågtrafik under januari till och med mars för SJ, även om MTR tagit över stora delar av driften i Mälardalen sedan mitten på december.

SJ reducerar nu sin trafik på sträckan Stockholm-Uppsala. Men Mälartågen trafikerar också sträckan, så totalt kommer det i alla fall inte gå färre tåg på den sträckan, utan fler jämfört med förra året.

Hör mer i videon.

Rättelse: I en tidigare version av publiceringen uppgavs att SJ sköter mälardalstrafiken. I själva verket gick stora delar av driften över från SJ till MTR i december.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer