Sju personer utvisade efter tillslag mot villa

Publicerad

Sju personer omhändertogs och avvisades från landet efter att gränspolisen slagit till mot en villa i Bromsten i Spånga. En mängd stöldgods hittades också i villan.
– Den här typen av svarthotell skapar oro och otrygghet, säger Monica Krüger på gränspolisen.

Det var under onsdagen som gränspolisen slog till mot villan. I byggnaden, som hade sovplatser för 17 personer, befann sig elva personer. Sju av dem omhändertogs med stöd av utlänningslagen.

Polisen skriver i ett pressmedelande att man genomförde tillslaget då det fanns uppgifter om att efterlysta utländska personer befann sig i villan, och att man misstänkte att de boende hanterade stöldgods i bostaden.

– Dessa svarthotell, där det kan bo uppemot 20 personer i ett radhus eller en villa gjord för en normalstor familj, skapar en stor oro och otrygghet för boende i området, säger Monica Krüger, chef för gruppen som arbetar med internationella brottsnätverk (IBN) vid gränspolisens utredningssektion i region Stockholm.

Återreseförbud i tre år

De sju personerna som omhändertogs avvisades från landet under onsdagskvällen. Samtliga fick återreseförbud i tre år.

I villan påträffades bland annat ett stort antal cyklar och dyra verktyg som misstänks vara stulna. Även narkotika och en falsk id-handling påträffades.

Polisen misstänker: Illegal hotellverksamhet på fler platser

Det har upprättats en anmälan om olaglig hotellverksamhet på adressen, och enligt polisen finns det uppgifter om ett stort antal liknande bostäder där det bedrivs en typ av illegal hotellverksamhet runt om i Stockholms län.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer