-Vi vill titta på patientsäkerheten och vi vill gärna se någon slags riskbedömning för patienterna, och konsekvensbeskrivning, säger Ann Fagerlind, utredare vid Ivo. Foto: SVT

Sjukvården i Stockholm måste spara 1,1 miljarder

Uppdaterad
Publicerad

Under hösten har det skett flera varsel av personal inom Stockholmsvården. Nu går sjukvårdsdirektören Björn Eriksson ut och meddelar att man under nästa år kan tvingas spara ytterligare 1,1 miljarder, det rapporterar Dagens nyheter.

I början av november meddelade Karolinska universitetssjukhuset att de varslar 600 tjänster. Senare samma månad gick Danderyd och Södersjukhuset samma väg. Under fredagen rapporterar Dagens nyheter att ytterligare besparingar är att vänta på sammanlagt 1,1 miljarder.

– Vi tittar nu på 1,1 miljard kronor som vi behöver effektivisera eller spara i vården. Vi får en uppräkning, men i och med att ökningen är lägre än förra årets uppräkning måste vi titta på effektiviseringar, säger Björn Eriksson till tindingen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.