Bopriserna i Stockholm har gått ner sedan mitten av november. Foto: Hasse Holmberg/TT

Sjunkande bopriser i Stockholm

Uppdaterad
Publicerad

I Stockholm nåddes en ny toppnotering på bostadsmarknaden i november. Därefter har prisutvecklingen i huvudstaden vänt nedåt något.

Totalt sett steg bostadspriserna i landet med 0,2 procent i november enligt Valueguards Hox-index, som mäter den underliggande prisutvecklingen på bostadsmarknaden. För bostadsrätter var ökningen 0,2 procent och för villor 0,1 procent.

Prisökningen på bostadsrätter i Stockholm var 0,5 procent i november, enligt Valueguards index. Det innebär att priserna passerade rekordnoteringen från 2017. Men under andra halvan av november stod priserna still och har därefter vänt nedåt. Halvvägs in i december har bostadspriserna i Stockholm sjunkit 0,7 procent.

”Trots en andra coronavåg har fler affärer än normalt gjorts i november och efterfrågan är fortsatt större än utbudet. Efter att vi nådde nya toppnoteringar i mitten av november har prisuppgången kommit av sig, framför allt i det lägre prissegmentet”, säger Fredrik Kullman, vd på Bjurfors i Stockholm, i en kommentar.

I Stockholm steg villapriserna 0,2 procent i Stockholm i november, vilket är den svagaste siffran sedan i juni, enligt Valueguard.

Fredrik Kullman tror dock på fortsatta prisuppgångar under 2021, men inte i samma takt som i år.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.