Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
SVT:s reporter Omar Daham och Martin Strömvall (KD), ordförande i stadsbyggnadsnämnden i Haninge, blickar uppåt. Strömvall hade velat se en annan gestaltning och stil på höghusen i Brandbergen. Foto: Kovan Alshawish/SVT

Ska bygga mer kring Brandbergens hånade höghus

Publicerad

Martin Strömvall (KD), ordförande i Haninges stadsbyggnadsnämnd, vill inte säga om han tycker att de nya höghusen är i Brandbergen är fula. Och han betonar att området inte är färdigt.

– Vi har inte jobbat tillräckligt väl med gestaltning och arkitekturfrågor i våra projekt. Och det är något som vi kommer att göra mer aktivt nu när vi tar fram ett nytt arkitekturprogram, säger han om kommunens politik kring nybyggnationer.

Den här veckan flyttar de första hyresgästerna in i de omtalade höghusen. Och inne i centrum ska det bland annat byggas till fler butiker, berättar Martin Strömvall.

I videon ger ansvarig politiker sin syn på byggnaderna: ”Subjektivt”.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Nyheter från redaktionen i Flemingsberg

Mer i ämnet