Mannen skar sönder flera bildäck med en mattkniv, när ett av bildäcken plötsligt exploderade. (Ingen av bilderna är från den aktuella händelsen). Foto: TT/BrokenSphere/Wikimedia Commons

Skar sönder bildäck – dog av knivbladet när däcket exploderade

Uppdaterad
Publicerad

Den man i 50-årsåldern som misstänktes ha mördats i Ösmo i Nynäshamns kommun förra söndagen orsakade sin egen död. Det står klart efter att mannen obducerats.

Den 50-årige mannen hittades i ett buskage förra söndagen. Tekniker spärrade av platsen och polisen inledde en förundersökning om mord. Nu har mannen obducerats och det visar sig att han dött på ett ytterst ovanligt sätt.

– Mannen har skurit sönder flera bildäckmed en mattkniv i ett område i Ösmo. Ett av bildäcken exploderade och knivbladet for då in i kroppen och skadade vitala organ. Han har förblött och har haft maximal otur, säger Manne Jönsson, chef för sektionen grova brott på Stockholm Syd till SVT Nyheter Stockholm.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.