Utöbon Tiffany Lindström tycker att alla borde följa myndigheternas uppmaningar och inte komma till skärgården. Foto: Frida Jareteg

Skärgårdsborna: ”Alla måste ta eget ansvar”

Publicerad

I Stockholms skärgård är påskhelgen vanligtvis en storhelg, men på båtarna är det betydligt glesare än vanligt bland passagerarna.

– Att ha mage att åka ut till skärgården trots uppmaningarna är inte ansvarsfullt, säger utöbon Tiffany Lindström.

Både regeringen och Folkhälsomyndigheten har avrått från resor i påsk och på färjelägena i och utanför Stockholm är köerna betydligt kortare än vanligt.

Väl ute på öarna är däremot nästan alla fritidshus bebodda. I den lokala matbutiken på Utö har det vissa dagar varit trängsel eftersom många har åkt ut till sina sommarhus för att isolera sig.

– Vi hoppas att folk tar sitt ansvar och håller sig hemma så att det här kan lugna ner sig till sommaren då den verkliga säsongen börjar, säger bagaren Tobias Bergstrand.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.