Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör Skärgårdsstiftelsens vd svara på hur kompetensen ska säkras i den nya omorganisationen. Foto: SVT

Skärgårdsstiftelsens vd: ”Vi gör om för att göra rätt”

Publicerad

I den nya omorganisationen av Skärgårdsstiftelsen kommer uppemot hälften av fältpersonalen att försvinna, enligt uppgifter till SVT.

– Jag förutsätter att bedömningen från Skärgårdsstiftelsens ledning är att den här omorganisationen kommer vara bra, säger skärgårdsregionråd Gustav Hemming (C).

Orsakerna till omorganisationen är bland annat hårdare arbetsmiljökrav och ny teknik för att hantera dass- och sophantering.

I videon ovan berättar Skärgårdsstiftelsens vd Anna Waxin om bakgrunden till omorganiseringen.

– Skärgårdstiftelsen fick ett stort ökat anslag mellan 2015 och 2019 men efter det har bidragen trappats ner. Jag kan dock säga att det inte är skrivet i sten att Skärgårdsstiftelsens resurser ska minska år efter år, säger Gustav Hemming (C), skärgårdsregionråd.

Hör honom kommentera turerna kring kritiken i klippet:

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Skärgårdsregionrådet Gustav Hemming (C) säger Region Stockholm inte haft något att göra Skärgårdsstiftelsens omorganisation att göra. Foto: Region Stockholm/Lovisa Dehlin/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.