– De yngre kommer att få en match, säger Wanja ”Knitting Knight” Godänge, 63 år.

Skjutglada seniorer siktar mot Dreamhack

Uppdaterad
Publicerad

Att spela datorspel mot varandra på nätet förknippas ofta med ungdomar. Men i Stockholm övar just nu ett lag med en medelålder på över 70 år.

– Det handlar om fingerfärdighet och timing, säger Bertil ”Berra Bang” Englund.

De kallar sig Birdie, Windy, Knitting Knight, Teen Slayer och Berra Bang. Tillsammans är de Silver Snipers, ett lag i datorspelet Counter Strike där insatsstyrkor kämpar mot terrorister på olika banor. Spelarna i laget är mellan 62 och 81 år gamla.

– Det är en fantastisk grej att vi når varandra över generationerna. Jag kan börja lira med mina barnbarn, säger Bertil ”Berra Bang” Englund, 81 år och äldst i laget.

”De kommer att få en match”

Nu är det stora målet Dreamhack i Jönköping i början av december. Det är världens största LAN-party, där framför allt ungdomar samlas för att spela mot varandra.

– Det kommer att bli jättespännande och de kommer att få en match. De som är yngre underskattar oss, så de kommer att få en överraskning, säger Wanja ”Knitting Knight” Godänge, 63 år.

I dagsläget har mer än 20 lag anmält sig för att få spela mot Silver Snipers, och minst två av lagen kommer att få göra det.

Tränar med coach

Silver Snipers har övat på att spela hemma, men vid tre tillfällen ses de också för att träna med en coach. Och coachen är inte vem som helst, utan den kända Counter Strike-spelaren Tommy ”Potti” Ingemarsson, som vunnit VM i spelet tio gånger.

– De är underbara. De vill verkligen lära sig. De suger i sig ny information och går verkligen in för det, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.