Polis och ambulans på plats i Märsta efter bråket på tisdagskvällen Foto: Janne Åkesson

Tre gripna efter skjutning i Märsta

Uppdaterad
Publicerad

Fem personer har förts till sjukhus efter bråk vid en krog i Märsta, norr om Stockholm. Enligt polisen har en av personerna blivit skjuten, och de övriga fyra hittats med stickskador. Tre personer har gripits.

Det var vid klockan 23.40 på tisdagskvällen som polisen fick larm om att det uppstått ett bråk vid en krog, nära järnvägsstationen i Märsta, norr om Stockholm.

– Vi hittade några skadade på lite olika platser i området. Det är en som är skottskadad, och sedan ytterligare fyra med stickskador, säger Kjell Lindgren, presstalesperson vid Stockholmspolisen.

De fem personerna fördes till sjukhus

– Ingen av dem är livshotande skadad, säger polisens presstalesperson Carina Skagerlind.

Jobbar vidare med förhör

Det är fortfarande oklart vad som föranlett själva bråket och skottlossningen i Märsta under tisdagskvällen. Det är heller inte klarlagt om själva händelsen ägt rum inne på den aktuella krogen.

– Just nu är det tre personer gripna, säger Carina Skagerlind.

Brottsplatsen, där polisen bedömer att bråket och den misstänkta skottlossningen har skett, spärrades under natten mot onsdag av för teknisk undersökning.

Polisen aktiv ute i Märsta

– Idag jobbar vi vidare med förhör och teknisk undersökning av eventuella spår. Vi är inte klara med alla förhör än. Polisen kommer att vara ute i Märsta för att arbeta trygghetsskapande, säger Carina Skagerlind.

Händelsen rubriceras som försök till mord.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.