Brottsplatsen spärrades av efter skottlossningen. Den skjutne mannen vårdas på sjukhus. Foto: Brottsplats Sthlm

Skjutning i Rinkeby – en man död

Uppdaterad
Publicerad

Ytterligare två personer har anhållits efter det misstänkta mordet på en ung man i Rinkeby i norra Stockholm natten mot nyårsafton. Det uppger Åklagarmyndigheten. Sammanlagt är nu sju personer anhållna.

Polisen larmades till Rinkeby vid 00.30-tiden natten mot nyårsafton. Mannen hittades skottskadad i en bil utomhus och fördes till sjukhus med allvarliga skador. Fem män greps kort efter händelsen misstänkta för mordförsök.

Senare meddelade polisen att mannen hade avlidit och de gripna personerna är nu misstänkta för mord. Anhöriga är underrättade.

Tidigare anhållna mellan 19-31 år

Efter gripandet förhördes de misstänkta männen. Polisen sökte även efter eventuella vittnen och kontrollerade om det finns kameror i området som vara till hjälp i utredningsarbetet.

Enligt uppgifter till både Aftonbladet och Expressen sköts offret i huvudet, men det är inget som polisen vill bekräfta.

Senare på dagen anhölls männen. De är mellan 19 och 31 år gamla och alla fem är anhållna på sannolika skäl för mord.

Ytterligare två anhållna

Under onsdagen beslöt åklagaren att anhålla en sjätte person misstänkt för inblandning i mordet, och på torsdagen en sjunde. De är skäligen misstänkta, alltså den lägre misstankegraden.

– Flera utredningsåtgärder pågår, med ett stort antal förhör med misstänkta och vittnen. Tekniska undersökningar genomförs också och filmmaterial gås igenom, säger kammaråklagare Alexandra Bittner som leder förundersökningen.

Senast på fredag måste åklagare ta beslut om eventuell häktning för de fem personer som greps först. För de övriga två går fristen ut i helgen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.