Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
På torsdagen är polisen fortfarande på plats i området där skjutningen skedde. Foto: SVT

En död efter skjutning i södra Stockholm – fanns barn i hemmet

Uppdaterad
Publicerad

Två småbarnsföräldrar sköts i en villa vid Telefonplan i södra Stockholm i natt. Pappan avled på plats och mamman i familjen fördes till sjukhus. Ett barn skadades också lindrigt.

I ett villaområde vid Telefonplan i södra Stockholm sköts två småbarnsföräldrar varav den ena avled på platsen. Dådet skedde strax före klockan 01 på torsdagen. Personerna hittades inomhus.

– En förälder avled på platsen. Den andra föräldern skottskadades också och har opererats under natten och var talbar under förmiddagen. Ett barn skadades också lindrigt, säger Rebecca Landberg, talesperson på Stockholmspolisen.

Enligt uppgifter till SVT var det pappan i familjen som dog. Två små barn under fem var också hemma när skjutningen inträffade.

Det är fortfarande oklart var exakt skottlossningen ska ha skett. Polisen har inte frihetsberövat någon misstänkt gärningsman.

Finns koppling mellan nattens händelser

Om händelsen har någon koppling till den pågående konflikten i kriminella kretsar kan polisen inte svara på. Men SVT:s research visar att två av nattens händelser kan hänga ihop.

Det finns ett släktband mellan familjen som blev beskjuten i villan vid Telefonplan och boende i ett radhus i Huddinge där en brand anlades tidigt på torsdagsmorgonen.

– Polisen ser på om det finns olika kopplingar mellan nattens dåd men även mellan andra kriminella dåd som hänt tidigare, säger Rebecca Landberg.

Flera misstänkta dåd

Branden i Huddinge kunde släckas, men på plats hittades ett misstänkt föremål och flera hus fick utrymmas. Bombskyddet kom till platsen och föremålet konstaterades vara ofarligt.

Tidigare under onsdagskvällen larmades polisen också om en skottlossning mot en lägenhetsdörr i Bredäng.

Korrigering: I tidigare version av artikeln benämndes platsen för skottlossningen som Västberga enligt polisens uppgifter, men mer korrekt är Telefonplan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.