Polisen har spärrat av en lägenhet i närheten av pizzerian. Foto: Janne Åkesson/SWEPIX

Helgens skjutningar kan hänga ihop

Uppdaterad
Publicerad

Polisen har gripit en person som misstänks ligga bakom skjutningen i Fagersjö i lördags, då en man i 25-årsåldern skottskadades allvarligt. Däremot har ingen misstänkt gripits för gårdagens skjutning, då en ytterligare en ung man skottskadades så svårt att han senare avled. Nu befarar polisen att skjutningarna kan ha koppling till varandra.

Inom loppet av 24 timmar under den gångna helgen sköts två män i 25-årsåldern i Stockholm. I lördags sökte en man, som blivit skjuten i ryggen, skydd i en pizzeria i Fagersjö i södra Stockholm. Mannen blev så svårt skadad att han ännu inte kunnat höras om händelsen. Han vårdas nu på sjukhus.

Den andre mannen, som också uppges vara i 25-årsåldern, ska ha skjutits i Sundbyberg i söndags. Han tog sig sedan själv till Karolinska sjukhuset, där han senare avled av sina skador.

En person gripen

Polisen har under söndagsmorgonen anhållit en person som misstänks ligga bakom skjutningen i Fagersjö.

Däremot har ingen misstänkt gripits för skjutningen av mannen som nu avlidit.

Kopplingar till varandra

Enligt uppgifter till SVT Nyheter Stockholm är båda männen kända av polisen sedan tidigare. Den man som avled under söndagen är hemmahörande i Sundbyberg och den som ligger på sjukhuset är från Rinkeby. Båda har dock kopplingar till Järvaområdet.

En poliskälla som SVT Nyheter pratat med säger att männen kan ha kopplingar till varandra. Men om helgens skjutningar är kopplade till decemberskjutningarna i Rinkeby, Tensta och Husby är för tidigt att säga.

– Vi vet inte så mycket just nu mer än att vi vet vilka personerna är och deras historik. Exakt hur dessa två personer hänger ihop med varandra är för tidigt att säga, berättar poliskällan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.