Skogås-Trångsund inte redo bryta sig loss

Uppdaterad
Publicerad

Det blev nej till kommundelningen i Huddinge vid söndagens folkomröstning. Majoriteten av Skogåsoch Trångsundsborna tyckte inte att tiden var mogen för att bryta sig loss från storkommunen.

Med 58,8 procent av rösterna blev det ett klart och tydligt nej när invånarna i Trångsund och Skogås folkomröstade om de östra delarna skulle bryta sig loss från övriga Huddinge.

Från kommunens sida är man nöjd med det tydliga valresultatet.

-Det finns inte några tveksamheter om hur man ska tolka det här resultatet och det är jag nöjd med, säger Bo Trygg (m), ordförande i kommunstyrelsen.

Känns tråkigt

Drevvikenpartiet var det enda av de 9 partierna i kommunfullmäktige som var för en delning av Huddinge.

-Vi är överrens om att vi ska fortsätta arbeta för en delning även om många tycker att det känns tråkigt att det blev ett nej, säger Katharina Wallenborg (dp), ordförande i Drevvikenpartiet.

Av de 40 procent som röstade för en delning av kommunen fanns de flesta ja-sägarna i något av de mer välbärgade villaområdena Stortorp, Sjöängen och Länna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.