Foto: Pontus AltinVisa alla (2)
Visa alla (2)

Skogsbrand i Huddinge

Uppdaterad
Publicerad

Under hela natten mot tisdagen har en brand härjat i ett skogsområde i Huddinge. Det är svår terräng och har varit besvärligt för räddningstjänsten.

Branden startade sent på måndagskvällen, i ett skogsområde väster om Lissmavägen, norr om Kvarnsjön i Huddinge.

– Det var svårt för oss att hitta dit och ringa in branden. Det är oländig terräng långt in i skogen, säger Per Tillander, operativ chef på Södertörns brandförsvarsförbund.

Enligt Per Tillander är det en ganska stor brand på en yta av cirka 200x250 meter. De har personal från två brandstationer och de har varit på plats hela natten. Branden var på tisdagsmorgonen under kontroll.

– Vi har ringat in, men det har varit långt att gå. Det tar tid att komma dit. Vi har använt fyrhjuliga motorcyklar för att komma dit för att dra slang, i övrigt är det fötterna som gäller, säger Per Tillander.

Röklukten har spritt sig

Brandröken har spridit sig långt från Huddinge och många har känt av röklukten långt utanför Huddinges kommungränser.

– Vi har haft många påringningar som känt röklukten, den känns lite överallt.

Anledningen till branden är okänd, men Per Tillander säger att det är mycket torrt i markerna. Även om branden var under kontroll tidigt har den fortsatt in under tisdagen. Vid 12-tiden var fortfarande eftersläckningsarbetet igång.

– Vi beräknar att vara klara vid 14-tiden, sedan lämnar vi över ansvaret till markägaren Huddinge kommun, säger Henrik Nyman, operativ chef på Södertörns brandförsvarsförbund.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer