Räddningtjänsten har nu kontroll över branden som tog fart vid 18-tiden. Foto: Privat

Skolpaviljong brann i Skarpnäck

Uppdaterad
Publicerad

Det brann i en paviljong vid Skarpatorpsskolan i Skarpnäck i södra Stockholm ikväll. När räddningstjänsten kom till platsen var branden fullt utvecklad. Vid 19.25 var branden släckt.

– Vi försöker begränsa branden och släcka den så det inte ska spridas till vinden och vidare till skolan, sa Göran Norman, ledningsoperatör vid Storstockholms brandförsvar, klockan 18.30 på måndagskvällen.

Sedan klockan 18 är räddningstjänsten på plats med tio enheter och de räknar med att vara kvar till 21-tiden. Paviljongen som brann är en tillfällig utbyggnad av den gamla skolan.

– Det är en paviljong på 1000 kvm som brinner och som det ser ut nu finns ingen spridningsrisk till skolan utan det är en fristående paviljong, sa Göran Norman, ledningsoperatör vid Storstockholms brandförsvar.

Ingen person ska ha skadats och det är oklart hur branden startat. Polisen har inlett en förundersökning om mordbrand och spärrat av för teknisk undersökning.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.