Skola polisanmälde 8-åring

Uppdaterad
Publicerad

Det började med att en 8-årig flicka i Nacka i Stockholm polisanmäldes för att ha slagit en lärare. Sen stängdes hon av från skolan under en vecka och nu vågar mamman inte låta flickan gå tillbaka till skolan. Orsaken är att 8-åringen har ADHD och mamman anser att flickan inte får den hjälp hon behöver.

Sarah Kullbergs dotter har diagnosen ADHD. Hon hamnar lätt i konflikter och då kan hon bli utåtagerande. I höstas polisanmäldes hon av skolan för att hon slagit en lärare. I början av april beslutade Skuru skola i Nacka att hon skulle stängas av från skolan i en vecka eftersom hon ska ha varit våldsam mot en kamrat under ett bråk.

– Hon förstår inte mycket av vad som hänt, hon förstår inte varför hon blivit avstängd så hon har varit jätteledsen och arg, säger Sarah Kullberg.

Vågar inte skicka tillbaka dottern till skolan

Den neuropsykiatriska utredningen har slagit fast att Sara Kullbergs dotter behöver omfattande stöd i skolan, men enligt Sara har man inte föreslagit något som ökar tryggheten kring hennes dotter. Efter avstängningen har hon därför inte vågat skicka tillbaka sin dotter till skolan.

– Jag tycker att hon ska ha en assistent eller en ledsagare som hjälper henne att lösa konflikter själv, säger Sarah Kullberg

Skolan vill inte kommentera varför man valde polisanmäla flickan, men bekräftar att det gick nästan sex veckor innan man ordnade med hemundervisning för henne.

– Jag kan inte uttala mig så mycket mer. Det finns personal som kan ta det här, säger Lars Wirgart, tillförordnar rektor på Skuru skola i Nacka.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer