”Min dröm är att ingen ska behöva leva i rädsla för morgondagen. Jag vill skapa en värld att leva för. Jag vill göra skillnad”, skriver Anita, elev från Enbacksskolan i Tensta.

Skolbarn ställer ut bilder på Nobelmuseet

Publicerad

En utställning med drömbilder inspirerade av Martin Luther King tar plats på Nobel Prize Museum i Stockholm. Konstnärerna bakom verken är elever i årskurs åtta från sex olika skolor.

”I den här utställningen får vi inblick i elevers drömmar om en bättre värld. Deras bilder skildrar vad de brinner för, vad de vill uppnå i sitt liv och hur de vill bekämpa orättvisor. Ett otroligt hoppfullt projekt”, säger museichef Erika Lanner, enligt ett pressmeddelande.

En av skolorna är Enbacksskolan i Tensta. Projektet som heter Våra drömmar har pågått under våren. Totalt har det resulterat i närmare 140 verk där eleverna själva har fått illustrera sina drömmar genom att blanda självporträtt och fotografier de tagit i sin omgivning.

Skolelevernas bilder är en del av utställningen och visas från den 21 maj och en vecka framåt.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer