Foto: Martina Holmberg / TT

Skolor uppmanas ha distansundervisning efter sportlovet

Uppdaterad
Publicerad

Region Stockholm rekommenderar nu skolor i länet att bedriva distansundervisning för högstadie- och gymnasieelever under vecka 10, alltså veckan efter sportlovet. Skälet är att antalet covid-19-smittade ökar i länet för andra veckan i rad.

– Vi behöver fler åtgärder i Stockholm efter två veckors ökning av konstaterade fall. Så nu kommer vi med regionala rekommendationer, säger smittskyddsläkaren Maria Rotzén Östlund.

Stockholms skolborgarråd Isabel Smedberg-Palmqvist (L) sa tidigare under tisdagen att staden håller på att titta på hur undervisningen komer att ske veckan efter sportlovet. Hon hoppas kunna ge besked hur det blir den här veckan.

– Jag tycker att det vore rimligt att man gör någon form av distansundervisning direkt efter sportlovet. Det var ju precis det felet som gjordes förra gången – att Folkhälsomyndighten inte gav oss de möjligheterna efter förra årets sportlov, säger Isabel Smedberg-Palmqvist (L).

I klippet ovan hör du smittskyddsläkaren Maria Rotzén Östlund förklara varför skolorna i länet uppmanas att gå över till distansundervisning för elever i högstadiet och gymnasiet.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.