Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
En lägenhet i Sätra besköts under natten mot onsdagen. Fler skott gick igenom fönstret och in i lägenheten där en familj låg och sov. Foto: Pressfotograf.se

Sköt in i lägenhet i södra Stockholm

Uppdaterad
Publicerad

Flera skott har avlossats in i en lägenhet i Sätra i södra Stockholm. Tre män är gripna misstänkta för delaktighet i mordförsöket.

Vid 03.10-tiden på onsdagsmorgonen kom flera samtal om en misstänkt skottlossning, säger Stockholmspolisens presstalesperson Ola Österling.

– En familj låg och sov i en lägenhet på bottenvåningen och flera rum har träffats av skott. Det finns uppgifter om att flera personer befann sig utanför lägenheten i samband med detta.

Ingen uppges ha skadats fysiskt.

Polisen har kunnat gripa tre män som misstänks vara delaktiga i mordförsöket.

– De har inte gripits i omedelbar närhet till platsen där det skjutits, säger Ola Österling, som inte utesluter fler gripanden.

Undersöker koppling mellan gripna och boende

Polisen undersöker om det finns någon koppling mellan de gripna och familjen i lägenheten men även till andra i huset.

– Vi har inte låst fast oss vid att det är just den här familjen man riktat sig mot, man kan ha varit ute efter någon i en annan lägenhet. Träffsäkerheten bland kriminella är inte alltid den bästa, säger Ola Österling.

Andra natten i rad

Det är för tidigt att säga om det finns någon koppling till de senaste månadernas våldsvåg där liknande dåd inträffat, enligt polisen. Under natten mot tisdagen besköts en lägenhetsfasad i Husby med flera skott och två män har anhållits.

– Händelsen är snarlik, säger Ola Österling.

Texten uppdateras

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.