Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Polisen misstänker att skjutningen mot en lägenhet i Akalla i nordvästra Stockholm riktades mot fel personer. Barnfamiljen som låg och sov i bostaden har enligt polisen ingen koppling till kriminalitet. Foto: Pontus Stenberg

Skjutning mot bostad i Akalla -när barnfamilj låg och sov

Uppdaterad
Publicerad

Flera skott avlossades i morse mot en bostad i ett flerfamiljshus i Akalla i nordvästra Stockholm. Polisen misstänker nu att skjutningen riktades mot fel personer, eftersom barnfamiljen som sov i lägenheten inte har någon koppling till kriminalitet.

Larmet om skottlossningen i Akalla kom 04.39 på midsommardagen. På plats konstaterade polisen att flera skott avlossats mot en lägenhet i ett flerfamiljshus. Ett föremål hade också detonerat vid huset.

I lägenheten som besköts låg två vuxna och ett barn i ettårsåldern och sov.

– Det har skjutits mot ett fönster. En av de vuxna fick lindriga skador av glassplitter, men det kunde ha gått riktigt illa, säger Helena Boström Thomas, presstalesperson hos Stockholmspolisen.

Skjutning mot fel personer

Polisen har genomfört en teknisk undersökning och förhört vittnen i området. I nuläget ser polisen inte att familjen har någon koppling till kriminalitet.

– Vi försöker slå fast vem den egentliga måltavlan var för här kan det röra sig om en så kallad felskjutning, säger Helena Boström Thomas.

”Extra allvarligt när oskyldiga drabbas”

En förundersökning om försök till mord, grovt vapenbrott och allmänfarlig ödeläggelse har inletts. På söndagsmorgonen hade polisen ännu ingen information om huruvida någon gripits i ärendet.

– Det pågående våldet har nått en oacceptabel nivå, där människor både skadas och i värsta fall dödas. Extra allvarligt är det när helt oskyldiga människor drabbas, säger Jenny Sundh, biträdande chef för lokalpolisområde Järva.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.