Någon besköt en bostad i Upplands Väsby, norr om Stockholm, natten mot måndag. Foto: Johan Nilsson/TT

Skottlossning mot bostad norr om Stockholm

Uppdaterad
Publicerad

Natten mot måndag inträffade skottlossning mot ett kedjehus i Upplands Väsby, norr om Stockholm. Ingen person har kommit till fysisk skada.

– Någon har skjutit på dörren som går in i huset, säger Sylvia Oldin, vakthavande befäl vid Stockholmspolisen.

Ett kedjehus besköts i Upplands Väsby norr om Stockholm under natten mot måndag.

Polisen fick in larm om händelsen klockan 01.39.

– Familjen ringde polisen för att man tyckte att man hört skott, säger Sylvia Oldin, vakthavande befäl vid Stockholmspolisen.

– När vi kommer till platsen kan vi konstatera att det stämmer, någon har skjutit på dörren som går in i huset. Men ingen människa har kommit till fysisk skada.

Misstänkt mordförsök

Polisen vet ännu inte varför familjens hus besköts, men håller på att utreda händelsen. Bland annat knackar man dörr i omkringliggande hus för att höra om någon varit vittne till händelsen, spårhundar är på platsen och kriminaltekniker kommer att göra en undersökning.

– Eftersom det befann sig människor i huset när någon sköt har vi inlett en förundersökning om misstänkt mordförsök, säger Sylvia Oldin.

Ingen person är gripen för brottet.

Tror ni att skjutningen hänger ihop med de andra våldsdåd som drabbat Stockholm de senaste dagarna?

– Det är alldeles för tidigt att säga. Men vi jobbar på med utredningen och är självfallet öppna och utesluter inga samband, säger Sylvia Oldin.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.