Foto: Janne Åkesson/SWEPIX

Skottlossning i Östberga – polisen öppnade eld

Uppdaterad
Publicerad

Under måndagskvällen skedde en skottlossning i Östberga i samband med att polisen skulle kontrollera en efterlyst bil. Polisen sköt mot två personer som angrep patrullen och en av angriparna är förd till sjukhus med skottskador.

Det var vid 20-tiden på måndagskvällen som en patrull skulle kontrollera en efterlyst bil utanför ett hotell i Årsta partihallar. Polispatrullen blev då angripna av två personer och tvingades avlossa verkanseld. Det skriver polisen på sin hemsida. En person ska vara förd till sjukhus med skottskador som inte är livshotande.

Två personer är gripna och initialt är brottsrubriceringen mordförsök. Man syftar då på ett mordförsök på polismannen. En av de misstänkta finns kvar på brottsplatsen.

– Vi genomför just nu ett stort antal förhör med personer på plats, säger Eva Nilsson, presstalesperson vid Stockholmspolisen.

Ska någon polis blivit skadad vid händelsen?

– Nej, ingen polis är skadad.

Vittne berättar om oroligheter

SVT Nyheter pratade med en person som arbetar på ett närliggande hotell som kunde bekräfta att det varit oroligheter utanför hotellet.

– Det är polis utanför och en person verkar vara skadad, säger personen som vill vara anonym.

Polisen har spärrat av ett större område för teknisk undersökning.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.